//

 

 

FAY WILDHAGEN

 

 

Fay Wildhagen er enkel å like, men vanskelig å beskrive. Hun blander musikalske referanser og ignorerer trender og sjangere uten å nøle. Musikalske innflytelser er mange og varierte, med nikk til blant annet Feist og Bon Iver. Men det organiske musikalske landskapet Fay befinner seg i er hennes helt eget.

 

22 år gammel er hun allerede ansett som en gitar-virtuoso, med uttrykksfullt spill som vitner om langt mer enn dyktighet. Hun er upretensiøs og underfundig, men også åpenbart fokusert og ambisiøs når det kommer til å skrive og fremføre musikk, om faget. Kunsten. Keitete sjarm, talent, pasjon og tøylesløs entusiasme overbeviser både publikum og kritikere, og før debutalbumet ble sluppet var allerede Roskilde, Øyafestivalen, Slottsfjell, Træna og enda et knippe sommerfestivaler booket.

 

Om albumet «Snow» som ble sluppet 1. juni sier Fay selv:

«Ønsket mitt da jeg lagde denne plata var at den skulle være ærlig, menneskelig og inderlig nær, men også svær og fjern. Det har vært viktig for meg at den er organisk og pustende og at alle elementene, hvert eneste slag og hver eneste tone underbygger historiene som fortelles og bildene som jeg prøver å male.»

 

6. Juni slapp Fay Wildhagen låta "We Are" som kort tid etter ble A-lista på P3.

 

"Wildhagen har utvilsomt et stort låtskrivertalent. Låtene hennes fenger uten å følge formler, går spennende omveier og nyter godt av spennende instrumentering og fine arrangement. Dette gjelder også live. Strykere og blåsere har en like naturlig plass som tung gitar og storslått perkusjon i uttrykket."

- Trine Aandahl, P3 (øya-anmeldelse)

 

 

 

//

 

 

"Iblant virker det helt vilkårlig hvem som får oppmerksomhet og ikke, og man kan begynne å lure på om vi er blitt nok en industri hvor det gjelder å skrike høyest fremfor å skape noe nytt. Men så kommer artister som Fay Wildhagen på banen."

SNOW 5/6

En dynamisk debut

- Aftenposten.no

 

"Snow er i sin helhet en ytterst troverdig og til tider rørende god debut."

SNOW 5/6

- Gaffa.no

 

"En forfriskende frisinnet omgang med popmusikken.

(...) «Carry You», en sang det er Joni-klasse over."

- Dagsavisen

 

" Det er 21-åringens utrolige gitarkapasitet som virkelig krever respekt. Hun mestrer alt fra innlevende akustisk fingerspill til tung, møysommelig droning.

Legg til en stemme med et sjeldent kontrollert lavt-lavt-HØYT-element, og en innlevelse som må oppleves. Wildhagen lever låtene sine, men ikke på den kleine måten der hun blir rørt av seg selv.

Derimot så stort og så sterkt at hun like før avrundingen må presisere for publikum at «Dere setter meg litt emosjonelt ut av spill, men det er av glede.»

Jo – takk det samme."

- Tor Martin Bøe, VG (5/6 By:Larm)

 

 

“Det er sjelden å komme over et såpass rått og fengslende talent som Fay Wildhagen, som lager viltvoksende folkpop med aner til artister som Ane Brun og Feist.”

- Slottsfjell

 

"Fay lever opp til store øya-forventninger"

5/6

(trykk for å lese anmeldelsen)

- Trine Aandahl, P3

 

 

" Det låter allerede så mektig, rått og lovende at når hun først får sluppet et par offisielle utgivelser tør jeg love at det fort kan smelle. Like skjørt, magisk og vakkert som om Bon Iver hadde samarbeidet med Ane Brun."

- Mari Garås Monsson, P3

 

 

"Fay Wildhagen er definitivt en artist det er verdt å følge med på. Wildhagen lager stemingsfull og varm popmusikk på samme bølgelengde som Bon Iver, med spennende og vakre arrangementer. Og ikke minst er hun en kløpper på gitar, som kan høres på Fire On The Mountain."

- Musikknyheter.no

 

 

"Der rent musikalsk formåede at formidle hvad sneen er. Til tider helt tyst og intimt og til tider hvirvlende og kaotisk. Wildhagens guitar et krængende udtryk for kulden i musikken, der stod i smuk kontrast til strygernes varme overlap af Wildhagens vokal der konstant osede af personlighed og karakter. Fay Wildhagen var lørdag på by:Larm festivalens største positive overraskelse. Tak for det!"

- GAFFA.dk | Af Rune Schlosser

 

 

 

//

 

 

 

The Band

 

Fay Wildhagen

Guitars / Vocals

 

Sunniva Shaw

Cello / Backup Vocals / Guitar

 

Jonas Barsten

Drums / Percussion

 

Sofie Mortvedt

Violin /Hardingfele / Backup Vocals /Percussion

 

Andreas Rødland Haga

Bass / Backup Vocals

 

Ina Sagstuen

Trumpet / Backup Vocals / Percussion

 

 

 

 

Fay Wildhagen 2016 © All Rights Reserved